Big Band Battle

2011

Hæsblæsende Big Band aften I Horsens Ny Teater

Den 22 marts afholdt kulturstedet Galaksen i Værløse, Rytmeposten i Odens og Horsens Ny Teater de jyske mesterskaber i Big Band Battle. Det foregik på Horsens ny teater for en godt fyldt og meget spændt sal.

Der var fem deltagende Big Bands. Det lokale St. Ib skoles Big Band, Big Fies Big Band fra Odder, Keep the Change Big Band fra Århus, Århus Universitets Big Band og endelig det nordligst repræsenterede orkester, Randers Big Band.

Se et klip på YouTube fra Big Band Battle

De 5 Østjyske bands

St Ib skoles Big Band lagde ud med et sådant brag at det fik den ene at de to dommere, nemlig Nikolaj Bentzon, kendt fra Radioens Big Band, til at udbryde “I er et såkaldt “tough act to follow”.

Publikum fik dog ikke lov at trække vejret længe før Randers Big Band lukkede op for hvinende blæsere, rå svingende grooves og hylende svære arrangementer i bedste Buddy Rich stil.

Herefter leverede Keep the Change sine 20 minutters præsentation med et varieret repertoire og en sanger Keshia Christiansen, der imponerede begge dommere med sin stemme og mod, der som de bemærkede, tydeligt bar præg af at hun må have lyttet til Ella Fitzgerald.

Herefter kom Fies Big Band fra Odder, der konstant holdt publikum fanget med deres funky repertoire og sceneshow, der blandt andet indholdt et nummer med “The Indcredibles” hvor alle var iført Batmand briller, et stunt som heller ikke gik dommerbordet forbi.

Endelig som sidste og 5. deltagende orkester kom Århus Universitets Big Band og leverede, hvad der må betegnes som nogle af de mest vovede, udfordrende og moderne arrangementer Jylland har at byde på. Sinne Eeg betegnede det som så krævende at der dårligt var plads til at slå sig løs, og Nikolaj betegnede dem ligefrem som Danmarks kommende Brain Trust.

Priser

Publikumsprisen gik, med meget close race mellem Big Fies og St. Ib Skoles Big Band til sidstenævnte.

Resultatet blev at Fies Big Band fik en flot tredie plads. Lige i hælene af vinderne, kom det mere traditionelle, men yderst godt sammenspillede Randers Big Band og endelig løb Århus Universitets Big Band med sejren som “Jyske mestre i Big Band”

Randers Big Band fik sammen med Århus Big Band mulighed for at deltage i Finalen den 26 marts i Galaksen i Værløse. Her lykkedes det Randers Big Band at overhale Århus Universitets Big Band, så de løb med 2. pladsen.
Vindere af det nationale Big Band Battle 2011, blev det over 40 år gamle, men yderst dynamiske Københavnske “King Size Big Band”. Nikolaj Bentzon bemærkede bagefter at Århus Universitets Big Band var i en kategori helt for sig selv.