En fantastisk kaffeslabberas

Af Kurt Hermann

For mange år siden havde jeg mødt min første klasselærer, fru Ørnstrup, på Horsens Bibliotek. For mange år siden havde jeg mødt min gamle gymnastiklærer, hr. Mørk, på Horsens Uddannelses Center. For mange år siden havde jeg mødt min gamle geografilærer, hr. Meldgaard, på en af hans mange cykelture rundt i Horsens.

Mørk og Meldgaard mødte jeg også til Søndermarkskolens 50 års jubilæum i år 2000.

Her i det herrens år 2016 skete der pludselig noget. En dag ringede telefonen, og en damestemme sagde: – Goddag, det er Henny Ørnstrup. Er det Kurt?

Jeg var ikke et sekund i tvivl, for jeg genkendte øjeblikkelig stemmen som fru Ørnstrups. På Søndermarkskolen var der mange kvindelige lærere, men i de 10 år jeg gik der, havde jeg faktisk kun én – nemlig fru Ørnstrup.

Det var en kæmpe overraskelse at høre fra fru Ørnstrup, og samtidig en kæmpe glæde.

udklipSom en tillægsgevinst fortalte hun, at hun stadig var i kontakt med Poul Mørk og Jørgen Meldgaard. To lærere som jeg heldigvis havde omtalt rosende i min artikel ”Mimersgade og den nordiske mytologi”.

Samtidig var hr. Mørk dukket op på Facebook, og så var det pludselig nærliggende, at vi fire kunne mødes. Det blev aftalt og en solbestrålet eftermiddag fik jeg så celebre besøg af hele tre af mine skolelærere dengang i tresserne.

Hvis nogle af læserne bliver misundelige, kan jeg godt forstå det!

Det var spændende, hvordan det ville forløbe, men snakken gik lystigt og tiden gik hurtigt. Det skal dog siges, at lærerne tog hjem før mørket faldt på …

kurt-hermann-png39 lærere fra vistnok slutningen af tresserne. 18 kvindelige lærere og 21 mandlige. Af disse havde jeg 10 lærere, men markant nok kun en enkelt kvinde.

Mørk og Meldgaard står som nummer 3 og 4 fra venstre i øverste række. Fru Ørnstrup sidder som nummer 5 fra højre i første række.