Gedved Egnsarkiv

Egnsarkivet i den tidligere Gedved Kommune har til huse på Kirkevej 5a. Det er det tidligere rådhus i Gedved kommune. Her holder vi til i Parterren. Vi har egen indgang for enden af bygningen, eller indgang gennem plejehjemmet, ned med elevatoren.

Egnsarkivet dækker ¾ af den tidligere Gedved Kommune nemlig sognene: Østbirk – Yding (Vestbirk, Såby, Monbjerg og Sattrup),
Kattrup – Tolstrup (Gedved-området),
Ørridslev – Vedslet (Hovedgård, Tvingstrup, Grumstrup og Ørskov)

For disse områder findes kirkebøger op til 1891 og folketællinger frem til år 1921 samt gamle protokoller og fotografier. Endvidere avisudklip fra Horsens Folkeblad fra 1972 plus områdernes lokalavis Østbirk Avis og Østjysk Avis, der nu er fusionerede.

Alle arkivalierne er registreret på computer i Arkibas4, det nyeste program til arkivbrug, og egnsarkivet er gået i gang med at indscanne og overføre samtlige fotografier til Arkibas4, så også disse med tiden kan ses på pc’en.

På egnsarkivets læsesal står en del lokalhistoriske skrifter, relevante årbøger samt anden form for opslagsværker. Her findes også læseapparater til både mikro-kort og filmruller.

Stedet er handicapvenligt, idet alt foregår i stueplan, og der kan parkeres lige uden for døren. Men det må bemærkes, at toiletforholdene svarer til almindelig standard.

Arkivleder er Kurt Hartvigsen.

Der holdes åbent hver mandag fra kl. 13.00 – 17.30. Hele juli måned og mellem jul og nytår er der lukket.

Kontakt:

Gedved Egnsarkiv, Kirkevej 5A, 8751 Gedved

Tlf. 75665780 eller pr. E-mail: [email protected]

Læs mere på egnsarkivets hjemmeside.