Hans W. Schur (1951- )

Den eneste søn

Hans W. Schur blev født d. 2. januar 1951. Hans forældre var direktør Axel Schur og husmoren Ruth Schur, som udover Hans også fik de to piger: Anne Vibeke og Elsebeth.

I bogen ”Med Horsens i bagagen” fortæller Hans Schur om opvæksten: ”Vi snakkede ikke så meget om det, men det lå i hele min opvækst, at jeg skulle overtage virksomheden. Og der var aldrig alvorlig tvivl i mit sind om, at det var det, jeg havde lyst til.

Barndommens fabrik

Da Hans blev født, hed virksomheden Brdr. Schur Horsens og lå midt i byen, hvor virksomheden havde facade mod Åboulevarden. I den anden ende af grunden lå bindingsværkshuset, hvor familien Schur boede, så der var ikke langt til fabrikken, som Hans har kaldt for ”alle tiders legeplads”, og som han ikke var særlig gammel, før han færdedes hjemmevant i.

Gode minder

Hans var gode venner med flere af de ansatte, bl.a. kusken Henrik som ofte tog ham med, når han kørte ud til kunderne med hestevognen. Også fyrpasseren Hans Jørgen hørte til Hans’ favoritter, og han fortæller klukkende, hvordan han hjalp med at rense fyret, der var så stort, at han kunne kravle ind i det og kom kulsort hjem til moren.

En uheldig episode

Blandt barndomsminderne er også en episode, hvor Hans sammen med to kammerater havde set filmen Zorro. De ville efterprøve taktikken med at kaste sig ned fra et tag over en modstander, og det gik ud over en af fabrikkens bydrenge. Resultatet blev skrammer og skæve cykelforhjul, og Hans og kammeraterne måtte stå skoleret på farens kontor. Før Axel Schur blev ledig, kom den tekniske direktør dog forbi og stak drengene en ordentlig lussing. Så var den sag ude af verden.

Skolegangen

Skolen havde ikke Hans’ største interesse, men han tog realeksamen fra Horsens Private Real- og Forberedelsesskole og siden studentereksamen på Horsens Statsskole i 1969 og HA fra Handelshøjskolen i København.

Ansat hos Schur

Efter et år som revisor i Århus rejste Hans til USA, hvor han arbejdede og studerede i et års tid. Herefter vendte han hjem til Danmark, hvor han i 1976 startede som medarbejder hos Schur International A/S som marketings-koordinator. Samme år blev han gift med Inger (f. 1949), som han siden har fået tre børn sammen med.
I 1980 blev han direktør, og i dag er han koncernchef for en international virksomhed med ca. 1200 ansatte og afdelinger i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Polen, Holland, Frankrig, England og USA.

Artikler fra Horsens Folkeblad

Bestyrelsesformand Hans W. Schur er femte generation i verdens ældste familieejede emballagevirksomhed, Schur, som blev grundlagt af Johan Wilhelm Schur for 150 år siden. (Horsens Folkeblad, 28.05.1996)

Læs artiklen

Trods benhård konkurrence på det internationale emballagemarked hersker der ved 150-års jubilæet stor optimisme og tro på fremtiden i Schur-gruppens hovedkvarter i Horsens. (Horsens Folkeblad, 29.05.1996)

Læs artiklen

Læs mere

46.4 Horsens Med Horsens i bagagen : 15 horsensianere fortæller om deres opvækst. Chr. Rimestad. – Horsens : Åløkke, 1999. – 79 sider : ill.