Karen Bækbøl Jørgensen fejrer 30 års jubilæum

Karen Bækbøl Jørgensen blev for 30 år siden ansat som organist i Østbirk og Yding. Dengang var hun landmandskone og mor til tre, og stillingen passede hende godt og kunne godt kombineres med ledelsen af Gudenå Folkekor. Siden blev stillingen også udvidet med børnekor og koncerter.

Karen fortæller til Østbirk Avis: ”Mine relationer til Østbirk Kirke begynder længere tilbage i tiden, dengang jeg var ansat som højskolelærer i Vestbirk. Jeg kan huske, at vi havde travlt med julekoncerter i kirken, hvor højskolens kor altid var med, afvekslende med instrumentgrupper og solister. Vi nød det dejlige kirkerum, der havde stemning og var som skabt til kirkemusik.”

Om sin uddannelse fortæller Karen videre: ”Den præliminære organisteksamen blev lettet af min pianist – kor – pædagogiske uddannelse, 7 år på Det Danske Musikkonservetorium i København – og jeg fik til sidst to års orgelundervisning på Kirkemusikskolen – efter eksamen.”

30 års jubilæet blev fejret med en koncert torsdag d. 1. november 2012, hvor Karen bl.a. spillede den franske komponist Boellmann.

Læs mere

Jubilæumskoncert i Østbirk Kirke (24.20.2012 Østbirk Avis)