Kuben – et kulturhus af glas

Kuben. Foto fra Horsens Kommunes hjemmeside

Fredag d. 13. april 2012 blev Horsens nye kulturhus midt på Søndergade indviet.

Det nye kulturhus af glas – der på grund af sin form kaldes Kuben – er det første af sin slags i Danmark. Kuben er et led i Horsens Kommunes bylivsindsats: “Mærk Byen“. Målet med “Mærk Byen” er at få flere til at skabe kulturelle aktiviteter i byrummet, så Horsens bymidte bliver et mere levende og spændende sted at være.

Borgmester Jan Trøjborg foretog den officielle indvielse, og herefter kunne man opleve en perlerække af indslag fra byens institutioner, kulturskoler, bykunstnere og andre kulturelle kræfter.

Åbningsprogrammet spændte vidt fra balletpiger over Ungdomsskolens streetdansere til tricks fra sportens verden. Både Komediehuset og Billedskolen deltog, mens Elektrorum var gået sammen med Akademiet for Moderne Ballet om et indslag, der fik dans og elektronisk musik til at smelte sammen.

Noget mere af det man kunne se frem til var Lydenskab, et musikerfællesskab bestående af solistuddannede musikere fra Danmark, Estland og Sverige. Lydenskab spillede en lille klassisk koncert med argentinsk tango, flamencoinspireret spansk musik sammen med uddrag af noget af det ældste musik, vi kender til fra renæssancen.

Anders Boysen, der til dagligt er musiklærer på Højvangskolen, deltog i åbningsarrangementet med sin ”musiktime” med sange for børn og deres voksne. Med sig på scenen havde han 10-15 børn i alderen 6-9 år. De fleste af børnene synger i Højvangskolens kor, og på scenen bakkede de ham op, mens han fortalte historier og sang.

Åbningsarrangementet blev sluttet af med en jive-koncert med Jordans Drive, der nok kunne få de fremmødte fødder til at bevæge sig.

Artiklen er skrevet af Mette Pamperin Rasmussen og oprindelig bragt på Horsens Kommunes hjemmeside

Filmklip

Se TV Sket&Sets udsendelse fra indvielsen af Kuben