N. M. Wittrup

N. M. Wittrup (fra nekrologen d. 19. december 1967)
N. M. Wittrup (fra nekrologen d. 19. december 1967)

I en alder af 74 år er en af byens kendte og fremtrædende forretningsmænd, købmand N. M. Wittrup, afgået ved døden efter nogen tids sygdom. (Horsens Folkeblad, 19.12.1967)

N. M. Wittrup — blandt venner kaldet Bob Wittrup — var tredie generation i en kendt manufakturslægt. Han var født i Horsens, og ved sin indtræden i familiefirmaet lærte han ikke mindst respekt for arbejdet. Hans bedstefar drev en stor detailforretning i Smedegade. Det var vist oprindeligt ikke meningen, at N. M. Wittrup skulle være gået ind i detailhandel. Han kom imidlertid ind i forretningen og kom da heller ikke til at fortryde det, men forinden havde han fået en uddannelse i engros-branchen og var bl. a. syv år i England.

I 1916 — under første verdenskrig — vendte han hjem, fordi faderen var syg. Det afbrød hans uddannelse 1 udlandet, og hjemme i Horsens blev han så direktør for tekstilfirmaet Frølund & Wittrup. Han virkede som leder af firmaet, indtil han i 1932 kom ind i detailforretningen på Søndergade, der senere fik navnet “Horsens Textillager”.

Læs nekrologen