Poul Ennè f. 26. november 1906 – d.12. maj 1973

Bankdirektør Poul Ennè, døde i lørdags, 66 år gammel. Ennè var sammen med sin kone taget til familiens sommerhus, og her sank han død om. Poul Ennè skulle sidst på året været fratrådt sin stilling som chef for Handelsbankens afdeling i Horsens, og han havde glædet sig til at skulle nyde sit otium efter mere end 50 års bankgerning.

Poul Ennè var kun 15 år, da han begyndte i bankvæsenet. Starten skete i Handelsbankens afdeling i Esbjerg. I de efterfølgende år var han beskæftiget i forskellige byer, indtil han i 1943 blev kontorchef i Handelsbanken i Horsens. I 1960 udnævntes han til bankdirektør.

Som chef for den store bankvirksomhed har Poul Ennè været uforlignelig. Både kunder og ansatte satte pris på ham. Ennè var nemlig ikke alene en dygtig bankmand. Han var også en mand med de fineste menneskelige egenskaber, og hans gode humør virkede smittende. Hvor afholdt han var fik han talrige beviser på, da han i 1972 kunne fejre sit 50 år jubilæum. Ennè vidste, at dette at være menneske også indebar det værdifulde i sig, at andre kommer en ved. Mange er de problemer, mennesker kom til ham med, og Ennè havde en ganske særlig evne til at skabe tillid.

Poul Ennè var præsident for Horsens østre Rotary. Igennem mange år sad han i bestyrelsen for Turistforeningen i Horsens, og han havde sæde i repræsentantskabet for Skipperkassen. Meddelelsen om hans død har gjort et dybt indtryk i hans store vennekreds. Han efterlader sig hustru, to døtre og en søn.Begravelsen foregår i stilhed.

Kilde: Politiken, 17. maj 1973.