Stig Andersen

af Lars Bo Larsen

Stig Andersen er uddannet journalist fra Horsens Folkeblad i 1970 og blev derefter ansat på Aarhus Stiftstidende og Politiken, var pressecehef i det daværende Handelsbanken og i fire år informationschef ved Lindøværftet.

I 1984 blev Stig Andersen ansat ved Danmarks Radio som økonomisk medarbejder. Frem til 2006 blev det til en række debatskabende programmer om erhvervsmæssige og økonomiske forhold, først i TV – Aktualitetsafdelingen, siden i DR Dokumentar. Blandt de mere markante var programmer om den omfattende selskabstømmerskandale i programmerne >>Guldkupeen 1 + 2<< og >>Guldtoget<<.

I 2005 forlod Stig Andersen dog Danmarks Radio af egen vilje i forbindelse med en sparerunde og har siden drevet journalistisk virksomhed i Stig Andersen Journalistik, hvor han er aktiv med baggrundsartikler og interview.

Gennem årene er det blevet til et betydeligt forfatterskab, herunder bøger om byggematadoren Bøje Nielsen, stifteren af Kaospiloterne og Alternativet, Uffe Elbæk samt nationalbankdirektør Erik Hoffmeyer.

Kilder:

Berlingske Tidende 13. juli 2019

Horsens Folkeblad 13. juli 2009