Horsens Tekniske Skole

Horsens-Tekniske-Skole-B4888
Teknisk Skole. B4888

H. F. J. Estrup tegnede Horsens Tekniske Skole, Stjernholmsgade 12, som stod færdig i 1904. Bygningen har nyklassicistiske træk og mange flotte detaljer.

Artikler fra Horsens Folkeblad:

Teknisk skole har købt møbelfabrik. (Horsens Folkeblad, 25.05.1971)

Det er ikke nogen hemmelighed, at den tekniske undervisning i Horsens længe har lidt under pladsmangel. Man har været nødt til at leje lokaler ude i byen. Nu er der udsigt til, at hele dette problem kan blive løst. Horsens tekniske Skole har af fabrikant Harry Jochumsen købt det kompleks i Slotsgade, hvor møbelfabrikken “Horsnæs” har til huse, og salgsprisen er 500.000 kr.

Læs artiklen

Horsens får ny tekniker-uddannelse. (Horsens Folkeblad, 04.09.1991)

Efter ti års forsøg er det endelig lykkedes Horsens tekniske Skole at få lov til at uddanne VVS-teknikere på skolen. Hidtil har Slagelse og Herning haft monopol på VVS¬-tekniker uddannelsen, men hvis alt går efter planerne kan det første hold starte på Horsens tekniske Skole i januar 1992. Afdelingsleder Niels Johan Christensen fra Horsens tekniske Skole siger, at VVS-branchen får brug for folk med større teoretisk baggrund, og han forventer at de kommende VVS-teknikere i Horsens har gode muligheder for at blive ansat som arbejdsledere.

Læs artiklen

Den vedbendklædte bygning i Havneallé står over for en større renovering, hvis Horsens tekniske Skole kommer igennem med sin nye rokade-plan. (Arkivfoto)
Den vedbend-klædte bygning i Havneallé står over for en større renovering, hvis Horsens tekniske Skole kommer igennem med sin nye rokade-plan. (Arkivfoto)

Teknisk skole klar til omrokering. (Horsens Folkeblad, 05.11.1994)

Skolen har planer om at købe og renovere ejendommen Havneallé 1A, hvor en del af skolen i øjeblikket bor til leje. Bygningen ejes af Horsens kommune. Rektor Svend Trøst Sørensen regner med, at handelen vil være på plads inden nytår, og han oplyser, at prisen for ejendommen er fastsat til to mill. kr. Dertil kommer en renovering, som ifølge skolens oprindelige plan var beregnet til at koste 27 mill. kr.

Læs artiklen

Skole-samling i midtbyen. (Horsens Folkeblad, 17.02.1995)

Teknisk Skole har købt Ole Jensens Møbelhus, Amaliegade 14, og er dermed nået et stort skridt videre i bestræbelserne på at samle aktiviteterne i Horsens midtby. Møbelforretningen, der om få måneder flytter til Westenholz-bygningen i Høegh Guldbergs Gade, har til huse i nabo-ejendommen til Byggeteknisk Højskole. – Bygningen er ideel for os, fordi den giver os mulighed for at få samling på yore aktiviteter i midtbyen. Købet vil give en bedre og mere fornuftig arbejdsgang og samtidig give en besparelse på driften, siger rektor Svend Trøst. Han oplyser, at der skal ofres to-tre mill. kr. på ombygning og istandsættelse. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvad bygningen har kostet. Med købet af den ca. 1200 kvadratmeter store bygning vil Teknisk Skole fremover være samlet to steder, nemlig på Vejlevej og i området Slotsgade, Havneallé og Amaliegade.

Læs artiklen

Billeder:

Teknisk Skole B4888

Teknisk Skole, Stjernholmgade 12. B4888 (Fotograf Rasmus Lykke, Nørregade 53, Horsens)

Teknisk skole B1243

Teknisk Skole. Anker Kjeldsen stående bagerst nr. 2 fra højre. B1243

Teknisk Skole B0216

Stjernholmsgade med Teknisk Skole set fra øst. Skolen blev opført i 1905. B0216

2 thoughts on “Horsens Tekniske Skole

    1. Kære Svend Bondo. Horsens Leksikon arbejder på at fremme historien om Horsens og omegn. Desværre ved vi ikke noget om kursus vedr. byggetilladelser. Jeg tænker, at du måske kan få hjælp på Horsens Kommune (www.horsens.dk) eller Learnmark (learnmark.dk). Held og lykke.
      Med venlig hilsen Lene Overgaard, Horsens Leksikon

Der kan ikke kommenteres.