Torkill Jensen

Torkill Jensen er oprindelig født i Torsted, men voksede op i Silkeborg. Moren var hjemmegående, mens faren arbejdede for telefonvæsnet. Som ung kom Torkill i lære i en bank, men det var ikke lige sagen, og i stedet blev han lærer. Torkill flyttede tilbage til Horsens i 1993 efter en karriere som skolelærer i Brønderslev og siden skoleinspektør og kommunal forvaltningschef for børn og kultur i Køge kommune.

Livet som pensionist i Horsens har dog ikke været på langs for Torkill Jensen, som både har været med til at etablere Horsens Senioruniversitet sammen med hustruen kunsthistoriker Bente Hammershøy, og som også har været formand for både AOF og Sprogcenter Horsens. Sidste projekt på stammen er tv-stationen TV Sket og Set, der sendte første gang i februar 2011.

Torkill Jensen fortæller i et interview til Horsens Posten om stationen: ”Der ligger jo den holdning bag, at jeg gerne vil fortælle folk, hvad der foregår i deres samfund. Hvad er det, skatteborgerne får for deres penge? TV kommer jo med billede og lyd meget tæt på, tættere end almindelige mennesker kunne. Vi spørger om baggrunde og får forklaringer”.

Torkill tilføjer, at ønsket ikke er at drive konfrontationsjournalistik, der hænger personer og virksomheder ud. Ønsket er at komme ind bagved, give folk forklaringerne og så overlade vurderingen til seerne.

Udstyret er betalt af den socialdemokratiske kreds i Horsens-Hedensted, men tv-stationen er uafhængig af både politiske og økonomiske interesser. Det har været vigtigt for Torkill, selvom han selv har været socialdemokrat siden 1963, sad i amtsrådet for socialdemokratiet i fire år, og i øvrigt også har stået for både Henrik Dam Kristensens, Jan Trøjborgs og Poul Nyrup Rasmussens websider. Han fortæller til Horsens Posten: ”Aftalen var, at de (den socialdemokratiske Horsens-Hedenstedkreds) ikke kunne få nogen indflydelse på den redaktionelle linje, da de betalte for udstyret. Hvis der fulgte betingelser med, ville det blive et nej til pengene. Jeg er nået til en alder, hvor jeg er blevet for gammel til instrukser.”

Se også artiklen om TV Sket og Set

Læs mere

Tættere på med Torkill (04.07.2012 Horsens Posten)

Dagens portræt: Frimærkerne må vente (11.08.2011 Horsens Folkeblad)