Brædstrup Humanitær Forening

Humani.gif

Foreningens formål

I 2003 startede en gruppe personer i Brædstrup Brædstrup Humanitær Forening. Foreningens formål skulle være at yde støtte til mennesker, der havde behov for en eller anden form for hjælp.

Foreningens formål er at:

Yde humanitær hjælp eller støtte humanitære tiltag.

Yde social hjælp eller støtte sociale tiltag.

Yde kulturel hjælp eller støtte kulturelle tiltag.

Genbrugsbutikkerne

For at kunne opfylde formålsparagraffen, skulle der findes en måde at skaffe midler, så der blev noget at dele ud af. Derfor startede man en genbrugsbutik. Butikken blev startet i sommeren 2003 i lejede lokaler, som snart skulle vise sig at være for små.

I 2005 købte foreningen nogle større lokaler og har siden udvidet, så man nu står med en af Danmarks største genbrugsbutikker. Både butikken, indsamling og øvrige funktioner i foreningen varetages af frivillig og ulønnet arbejdskraft.

Overskuddet går til både ind- og udland

Foreningen bruger sit overskud til opgaver både i ind- og udland. Lokalt har spejderne modtaget tilskud til forskellige projekter, ligesom ældre området bliver tilgodeset bl.a. deles der hvert år til jul blomster ud til de ældre på de lokale plejecentre.

I udlandet er der givet støtte til Sri Lanka til nogle af ofrene for tsunamien i
2005. Derudover har foreningen nogle større projekter i Østeuropa.

Donationer i 2011

Brædstrup Humanitær Forening donerede i 2011 mere end 325.000 kr. til forskellige lokale formål, hvor 46 forskellige foreninger skoler, og instituioner har nydt godt af donationerne. 5 lande i Østeuropa har til sammen modtaget hjælp fra Brædstrup humanitær Forening til en værdi af 1,5 millioner kroner.

Filmklip med Mogens Andersen

I 2011 lavede den lokale kanal TV Sket og Set et interview med næstformand Mogens Andersen om Brædstrup Humanitær Forening. Interviewet ligger på YouTube og kan ses her

Søg midler

Foreninger, organisationer eller institutioner kan søge midler til formål, der indgår i Brædstrup Humanitær Forenings vedtægter om støtte.

Ved ønsker om at komme i betragtning til midler fra foreningen, skal der sendes en skriftlig ansøgning med oplysning om formålet. Læs mere på foreningens hjemmeside.

Kontakt

Brædstrup Humanitær Forening

Industrivej 2

8740 Brædstrup

Tlf.: 41276945

E-mail: [email protected]

Læs mere

Brædstrup Humanitær Forenings hjemmeside