Horsens Forende Sportsklubber. Historisk Kalender, April 1983

Fra omkring århundredeskiftet havde Horsens mange forskellige idrætsklubber af enhver art. De bekrigede hinanden efter bedste evne, og der var ikke noget særligt godt forhold mellem dem.

Efter mange år chikanerier, endes man i 1915 om, at nu skulle dette være slut, H.f.s., (Horsens forenede sportsklubber) blev stiftet.

Nu skete der en opblomstring af al idræt. I H.f.s. dyrkede man atletik, boksning, svømning, gymnastik, brydning, fodbold og hochey. Men som det sker i enhver familie og forening, opstod der også her uenighed.

Svømmerne, bokserne og bryderne skilte sig ud og dannede egne foreninger. Hockeysporten afgik først i tyverne ved en stille og rolig død.

Med de nåede dog at blive jyske mestre adskillige gange og her er et prægtigt billede af et af holdene (bemærk: M/K !) fra deres glansperiode i 1920`erne.

I 1917 fik Horsens sin første danmarksmester nemlig August Olsen i hammerkast. Han vandt 7 danske mesterskaber i alt. I 20 `erne opnåede bokseren Thyge Petersen at blive dansk mester 7 gange, europamester 2 gange, sølvmedalje ved de olympiske lege i Paris, og han var den første udenfor det engelske imperium, der blev imperiemester.